США відправлять до Південної Кореї стратегічні бомбардувальники B-1B

Читать на русском
Південна Корея попросила Сполучені Штати активізувати розгортання стратегічних засобів, включаючи авіаносці, атомні підводні човни та бомбардувальники дальньої дії, такі як B-1B.
Douglas C. Brunelle/EPA

Сьогодні, 5 листопада, ВПС США задіють стратегічні бомбардувальники B-1B під час спільних військових навчань получених Штатів та Південної Кореї.

Про це повідомляє видання Yonhap News.

Зазначається, що Сеул і Вашингтон проводять повітряні навчання «Пильний шторм» з понеділка, які були продовжені на день у відповідь на те, що союзники називають провокаціями з боку Північної Кореї.

КНДР таємно постачає російському агресору снаряди для артилерії – Білий дімКНДР намагається приховати ці постачання. Так, зброя нібито постачається до країн Близького Сходу або Північної Африки, проте насправді снаряди йдуть до росії

Це перші B-1B, які задіяні в американо-південнокорейських навчаннях з 2017 року. Повідомляється, що Сполучені Штати тримають чотири бомбардувальники на Гуамі з кінця жовтня.

Південна Корея попросила Сполучені Штати активізувати розгортання «стратегічних засобів», включаючи авіаносці, атомні підводні човни та бомбардувальники дальньої дії, такі як B-1B.

Варто зазначити, що В1-В - це американський надзвуковий стратегічний бомбардувальник з крилом стріловидності, що змінюється. Він розроблений у 1980-х роках компанією Rockwell International. Перебуває на озброєнні Військово-повітряних сил США з 27 липня 1985 року. Створювався як носій ядерної зброї для заміни B-52.

Навчання Vigilant Storm проходять за участю понад 240 літаків США і ЗС Південної Кореї - серед них є літаки з технологією «стелс». Навчання проводяться на тлі того, що КНДР незабаром вперше з 2017 року може провести ядерні випробування.

Нагадаємо, що 2 листопада північнокорейська балістична ракета приземлилася менш ніж за 60 кілометрів від узбережжя Південної Кореї. Це був перший випадок очевидного випробувального приземлення поблизу південних вод, що спонукало Південну Корею здійснити Зворотні пуски.

Того ж дня через найбільші в історії військові навчання США та Південної Кореї КНДР почала погрожувати їм ядерною зброєю.

3 листопада Північна Корея знову здійснила запуск балістичної ракети. Ракета пролетіла над територією Японії.

4 листопада стало відомо, що Південна Корея підняла в повітря не менше 80 бойових літаків після того, як отримала повідомлення про 180 бойових літаках КНДР в повітрі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: