КНДР та Південна Корея обмінялися пострілами – Reuters

Читать на русском
КНДР та Південна Корея обмінялися попереджувальними пострілами. Це сталося після того, як судно Південної Кореї перетнуло морську лінію розмежування.
Ілюстративне фотоФото – KCNA

Південна Корея відкрила попереджувальний вогонь після того, як судно КНДР перетнуло морську лінію розмежування.

Про це повідомляє Reuters.

Судно Північної Кореї перетнуло морський кордон з Південною Кореєю. Через це остання відкрила вогонь та здійснила кілька попереджувальних пострілів.

Ядерні доктрини: у яких випадках країни можуть використати ядерну зброюУ яких випадках ядерні країни можуть застосувати свою зброю – на інфографіці. Зокрема, росія може застосувати ЯЗ не тільки у відповідь на аналогічну атаку, а й у разі агресії із застосуванням звичайної зброї.

У відповідь КНДР застосувала ракетні системи залпового вогню. Всього випустили 10 снарядів.

«Генеральний штаб Корейської народної армії наказав зробити 10 пострілів із систем залпового вогню, щоб суворо відкинути вороже судно», – йдеться у заяві представника Північної Кореї.

Інформації про постраждалих або пошкодження немає.

Нагадаємо, з кінця вересня Північна Корея постійно проводить ракетні випробування. Зокрема, було проведено серію ракетних випробувань, щоб імітувати удари ядерною зброєю по Південній Кореї.

У вересні КНДР затвердила нову ядерну доктрину. Закон оголошує Північну Корею ядерною державою та закріплює право завдавати попереджувальних ядерних ударів для свого захисту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: