Північна Корея знову запустила ракету, яка пролетіла над Японією

Читать на русском
Північна Корея знову запустила балістичну ракету. Вона пролетіла над територією Японії, де спрацювала система попередження.
Ілюстративне фотоФото – kcna.kp

Північна Корея знову здійснила запуск балістичної ракети.

Про це повідомляє Yonhap.

«Об'єднаний комітет начальників штабів (Збройних сил КНДР – ред.) повідомив про запуск, однак при цьому не поінформував про подробиці», – йдеться у повідомленні.

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

За інформацією джерел видання, ймовірно, країна запустила ракету середньої або великої дальності.

Вона пролетіла над територією Японії. Там спрацювала система попередження, яку транслюють по телебаченню. Людей у префектурах на північному сході попросили пройти в укриття або підземні приміщення.

За даними японської берегової охорони, ракета впала у Тихому океані.

Нагадаємо, північнокорейська балістична ракета приземлилася менш ніж за 60 кілометрів від узбережжя Південної Кореї. Це був перший випадок очевидного випробувального приземлення поблизу південних вод, що спонукало Південну Корею провести пуски у відповідь.

Запуски були здійснені лише через кілька годин після того, як Пхеньян зажадав від США та Південної Кореї припинити великомасштабні військові навчання, заявивши, що «подібна військова необачність і провокація більше неприпустимі».

У жовтні Північна Корея провела серію ракетних випробувань, щоб імітувати удари ядерною зброєю по Південній Кореї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: