КНДР вперше запустила ракету через морський кордон із Південною Кореєю

Читать на русском
КНДР вперше в історії запустила ракету через морський кордон із Південною Кореєю. Південна Корея у відповідь здійснила пуски трьох ракет у море.
Reuters

Північнокорейська балістична ракета приземлилася менш ніж за 60 кілометрів від узбережжя Південної Кореї. Це був перший випадок очевидного випробувального приземлення поблизу південних вод, що спонукало Південну Корею провести пуски у відповідь.

Про це повідомляє Reuters.

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

Ракета впала в море приблизно за 60 км від південнокорейського міста Сокхчо, яке розташоване біля демаркаційної лінії на східному березі півострова. Президент Південної Кореї Юн Сук Ель назвав це «актом територіального вторгнення».

У відповідь південнокорейські військові літаки випустили три ракети класу «повітря-земля» у бік моря.

За даними південнокорейських військових, із східного та західного узбережжя Північної Кореї було випущено до 10 ракет різних типів.

Цього року Північна Корея, яка має ядерну зброю, випробувала рекордну кількість ракет, і офіційні особи в Сеулі та Вашингтоні кажуть, що КНДР завершила технічну підготовку до проведення випробування ядерної зброї вперше з 2017 року.

Запуски були здійснені лише через кілька годин після того, як Пхеньян зажадав від США та Південної Кореї припинити великомасштабні військові навчання, заявивши, що «подібна військова необачність і провокація більше неприпустимі».

Нагадаємо, у жовтні Північна Корея провела серію ракетних випробувань, щоб імітувати удари ядерною зброєю по Південній Кореї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: