США оголосили про надання нового пакету військової допомоги для України

Читать на русском
У четвер, 10 листопада, США повідомили про надання нового пакету військової допомоги для України. ЗСУ передадуть додаткові ракети для систем протиповітряної оборони.

У четвер, 10 листопада, США повідомили про надання нового пакету військової допомоги для України. ЗСУ передадуть додаткові ракети для систем протиповітряної оборони.

Про це йдеться у заяві радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана.

Ракетні удари по Україні: які системи ППО обіцяли надати союзникиСША, Німеччина, Франція, Британія, Нідерланди та Іспанія пообіцяли надати Україні системи ППО. Докладніше – на інфографіці.

На потреби ЗСУ будуть передані ракети для систем ППО Hawk, а також чотири системи ППО Avenger. Вони мають ракети Stinger.

«Сьогодні Сполучені Штати оголосять про інший пакет допомоги Україні в галузі безпеки, включаючи важливий внесок у систему протиповітряної оборони», - сказав Салліван.

За його словами, це обладнання доповнить інші внески протиповітряної оборони, оголошені союзниками та партнерами США.

«Посилена протиповітряна оборона буде критично важливою для України, оскільки Росія продовжує використовувати крилаті ракети та безпілотники іранського виробництва для нападу на критично важливу цивільну інфраструктуру», - додав радник президента США.

Нагадаємо, 4 листопада США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на 400 млн. доларів.

15 жовтня Джо Байден оголосив про надання нового пакету воєнної допомоги для України. Його розмір – 725 мільйонів доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: