У Сеулі під час святкування Геловіну загинули понад 100 людей

Читать на русском
У місті Сеул внаслідок масової давки під час святкування Геловіну загинули 120 людей. Ще близько 100 постраждали.
Тиснява у СеуліФото – twitter.com/KasulisK

У столиці Південної Кореї Сеулі у суботу, 29 жовтня, сталася масова тиснява під час святкування Геловіну. Однак розваги закінчилися трагедію з великою кількістю жертв.

Про це повідомляє Yonhap.

Зазначається, що кількість жертв вже досягла 120. Водночас ще близько 100 людей постраждали. Більшість загиблих – молоді особи віком до 20 років.

Відомо, що для святкування зібрався натовп зі 100 тисяч осіб. За даними рятувальників, більшість людей загинули неподалік готелю Hilton, де знаходяться вузькі пішохідні вулички, а також популярні заклади Сеула.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль скликав термінову нараду через трагедію. Він наказав відправити у район Ітхевон, де і стався інцидент, медиків та забезпечити ліжка невідкладної допомоги.

Більшість загиблих доставили до спортзалів, щоб у лікарнях могли надати допомогу постраждалим. За інформацією очевидців, люди попереду товпи впали, через що позаду почалася тиснява.

Нагадаємо, що 24 жовтня Південна Корея відкрила попереджувальний вогонь після того, як судно КНДР перетнуло морську лінію розмежування.

Також в Ірані у мавзолеї міста Шираз 26 жовтня ввечері стався теракт. Внаслідок стрілянини загинули щонайменше 15 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: