КНДР пригрозила Вашингтону та Сеулу ядерною зброєю: «заплатять найжахливішу ціну»

Читать на русском
Північна Корея пригрозила США та Південній Кореї ядерним ударом. Це сталося на тлі спільних навчан країн.
Кім Чен ИнФото – kcna.kp

Через найбільші в історії військові навчання США та Південної Кореї КНДР почала погрожувати їм ядерною зброєю.

Про це повідомляє Associated Press.

Влада КНДР напередодні провела випробування зброї та заявила, що це було попередженням для Вашингтона та Сеула. Країна вважає спільні навчання Південної Кореї та США, зокрема за участю близько 240 військових літаків, «репетицією вторгнення».

Ядерні доктрини: у яких випадках країни можуть використати ядерну зброюУ яких випадках ядерні країни можуть застосувати свою зброю – на інфографіці. Зокрема, росія може застосувати ЯЗ не тільки у відповідь на аналогічну атаку, а й у разі агресії із застосуванням звичайної зброї.

Секретар правлячої Трудової партії Пак Чон Чон звинуватив Пентагон у підготовці північнокорейського режиму як основної політичної мети. Раніше Міноборони США опублікувало матеріал, в якому йшлося про те, що ядерний напад Північної Кореї на США або їхніх союзників та партнерів «призведе до кінця цього режиму».

Пак також звинуватив військових керівників Південної Кореї у тому, що вони роблять «сміттєві» коментарі щодо нібито знищення КНДР, якщо країна здійснить ядерний удар.

«Якщо США і Південна Корея спробують застосувати збройні сили проти Північної Кореї, без жодного страху спеціальні засоби збройних сил КНДР виконають свою стратегічну місію без зволікання», – сказав він, додавши, що Вашингтон та Сеул «заплатять найжахливішу ціну в історії».

Водночас у США та Південній Кореї наголошують, що навчання мають оборонний характер, а на Північну Корею вони нападати не збираються.

Нагадаємо, Японія і США проводять спільні військові навчання з Південною Кореєю за участю американського авіаносця USS Ronald Reagan на тлі ракетних пусків КНДР.

З кінця вересня Північна Корея постійно проводить ракетні випробування. Зокрема, було проведено серію ракетних випробувань, щоб імітувати удари ядерною зброєю по Південній Кореї.

Також наприкінці жовтня Південна Корея відкрила попереджувальний вогонь після того, як судно КНДР перетнуло морську лінію розмежування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: