Загострення між Південною Кореєю та КНДР: у повітрі десятки бойових літаків

Читать на русском
Літаки Північної Кореї були виявлені над її внутрішніми районами, західним і східним узбережжям країни
Ілюстративне фотоU.S. Air Force

Ситуація між Північною Кореєю та Південною Кореєю продовжує загострюватися. Так, Південна Корея підняла в повітря не менше 80 бойових літаків після того, як отримала повідомлення про 180 бойових літаках КНДР в повітрі.

Про це повідомляє південнокорейське інформаційне агентство Yonhap News з посиланням на Об'єднаний комітет начальників штабів ЗС Південної Кореї.

КНДР таємно постачає російському агресору снаряди для артилерії – Білий дімКНДР намагається приховати ці постачання. Так, зброя нібито постачається до країн Близького Сходу або Північної Африки, проте насправді снаряди йдуть до росії

Літаки Північної Кореї були виявлені в період з 11:00 до 15:00 над її внутрішніми районами, західним і східним узбережжям країни. Ймовірно, це своєрідний знак протесту КНДР проти спільних військових навчань США і Південної Кореї - Vigilant Storm, що проводяться в цей час

Навчання Vigilant Storm проходять за участю понад 240 літаків США і ЗС Південної Кореї - серед них є літаки з технологією «стелс». Навчання проводяться на тлі того, що КНДР незабаром вперше з 2017 року може провести ядерні випробування.

3 листопада Північна Корея знову здійснила запуск балістичної ракети. Ракета пролетіла над територією Японії.

2 листопада північнокорейська балістична ракета приземлилася менш ніж за 60 кілометрів від узбережжя Південної Кореї. Це був перший випадок очевидного випробувального приземлення поблизу південних вод, що спонукало Південну Корею здійснити Зворотні пуски.

Того ж дня через найбільші в історії військові навчання США та Південної Кореї КНДР почала погрожувати їм ядерною зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: