Росія відведе війська з Херсона: збираються «зайняти оборону по лівому березі Дніпра»

Читать на русском
Міністр оборони росії Сергій Шойгу наказав відвести війська з правового берега Дніпра біля Херсона.

Росія збирається відвести свої війська з Херсона і «зайняти оборону по лівому березі річки Дніпро в Херсонській області».

Про це йшлося під час наради командуючого війська рф в Україні Сергія Суровікіна та міністра оборони рф Сергія Шойгу.

У ході доповіді Суровікін заявив, що російські війська «успішно протистоять усім спробам наступу супротивника». За його словами, нібито ЗСУ на херсонському напрямку втратили понад 9,5 тисячі вбитими та пораненими.

Війна в Україні: як здійснюються прогнози керівника ГУР Кирила БудановаЯк збуваються прогнози щодо війни в Україні, озвучені керівником розвідки Кирилом Будановим – на інфографіці.

Командувач також сказав, що ЗСУ нібито б'ють по об'єктах місцевого самоврядування, школам, лікарням, іншим соціально-значущим об'єктах на херсонському напрямку і планують «створити зону затоплення нижче за Каховську ГЕС».

Він зазначив, що за нинішніх умов Херсон та прилеглі населені пункти неможливо повноцінно постачати. «Оцінивши ситуацію, пропоную зайняти оборону по лівому березі Дніпра», — заявив він. Суровікін назвав це рішення «важким», але заявив, що воно збереже життя людей.

«Згоден з вашими висновками та пропозиціями. Для нас життя та здоров'я російських військовослужбовців завжди є пріоритетом. Приступайте до відведення військ і вживіть усіх заходів для безпечного перекидання техніки, озброєння та особового складу за річку Дніпро», – заявив Шойгу.

Нагадаємо, Сергій Суровікін ще в середині жовтня заявив про «непросту ситуацію під Херсоном» та про можливе «ухвалення непростих рішень». У британській розвідці тоді припустили, що росія серйозно розглядає можливість відступу з Херсона.

Нещодавно ЗМІ повідомили, що у кремлі вже підготували методички для пропагандистів, у яких зазначено, як треба пояснювати населенню відступ російських військ із Херсона.

При цьому окупанти можуть готувати удар по Каховській ГЕС під час відступу, щоб звинуватити в цьому Україну.

Глава української розвідки Кирило Буданов прогнозував, що операція зі звільнення Херсона може тривати до кінця листопада.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: