Війська рф готують провокації в Херсонській області – ОВА

Читать на русском
Найближчим часом є висока ймовірність провокацій з боку військ рф на Херсонщині – ворог, таким чином, має намір звинуватити ЗСУ у воєнних злочинах.

Найближчим часом є висока ймовірність провокацій з боку військ рф на Херсонщині – ворог, таким чином, має намір звинуватити ЗСУ у воєнних злочинах.

Про це повідомляє голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич у Telegram.

Як зазначив Янушевич, згідно з даними розвідки, росіяни надсилають городянам SMS, в яких застерігають їх у нібито планах ЗСУ здійснити масований артилерійський обстріл цивільної інфраструктури. Людей закликають до «евакуації», а також попереджають про введення комендантської години протягом доби.

«Всерйоз ще не починали»: як після восьми місяців війни скоротився військовий потенціал росіїЯк за час повномасштабного вторгнення в Україну скоротився військовий потенціал росії, скільки особового складу та техніки знищено – на інфографіці.

«За інформацією української розвідки, рашисти, прикриваючись цивільними, протягом трьох діб через Каховську ГЕС перекидають свою техніку та автомобілі з награбованим майном», - додав Янушевич.

Тим часом у населених пунктах області на правому березі Дніпра росіяни продовжують займатися мародерством: грабують будинки, магазини та склади.

«У смт Любимівка військові рф вилучають майже весь існуючий автотранспорт: автобуси, легкові автомобілі, вантажівки. Повністю розграбовані місцеві СТО та автопарки», - пише голова ОВА.

Уздовж гирла Дніпра, як пише Янушевич, росіяни викрали всю документацію з місцевих рад, а біля самих приміщень облаштували свої комендатури.

«У селах Ольга та Токарівка окупантами підірвані вежі мобільного зв'язку українських операторів», - зазначив голова ОВА.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в кремлі вже підготували методички для пропагандистів про те, як пояснювати відступ з Херсона.

Нагадаємо, за інформацією Генштабу, окупанти у Херсоні зміцнюють позиції для ведення вуличних боїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: