У британській розвідці вважають, що росія всерйоз розглядає можливість відступу з Херсона

Читать на русском
У британській розвідці назвали дуже незвичайними останні заяви генерала Суровікіна – вважають, що росія серйозно розглядає можливість відступу з Херсона.

Остання заява командувача російської армії в Україні Сергія Суровікіна «дуже незвичайна». Ймовірно, росія серйозно розглядає можливість відступу з Херсона.

Такого висновку дійшли у британській розвідці.

«Заява Суровікіна як головного оперативного командира, в якій висвітлюються негативні новини про «спеціальну військову операцію», вельми незвичайна. Ймовірно, це вказує на те, що російська влада серйозно розглядає можливість великого виведення своїх військ із району на захід від річки Дніпро. Ключовим завданням росіян буде виведення військ та їхньої техніки через річку шириною 1000 м у хорошому стані», – йдеться у повідомленні у Twitter.

У розвідці додали, що оскільки всі мости пошкоджені, росія, швидше за все, значно покладатиметься на тимчасовий понтонний міст неподалік Херсону, а також на понтонні переправи, які продовжують діяти в кількох місцях.

Нагадаємо, 18 жовтня командувач російськими військами в Україні Сергій Суровікін заявив про «непросту ситуацію під Херсоном» та про можливе «ухвалення непростих рішень».

Що означають заяви Суровікіна і чого чекати від окупантів у Херсонській області, розбиралося «Слово і діло».

Американські аналітики вважають, що росіяни створюють інформаційні умови, щоб виправдати свій відступ та втрати на Херсонщині. При цьому окупанти можуть готувати удар по Каховській ГЕС, щоб звинуватити в цьому Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: