Контрнаступ ЗСУ на Херсон: у рф не виключили «непростих рішень»

Читать на русском
На тлі успішного контрнаступу ЗСУ, новий командувач окупаційних військ в Україні Сергій Суровікін заявив про нібито «непросту ситуацію під Херсоном».

На тлі успішного контрнаступу ЗСУ, новий командувач окупаційних військ в Україні Сергій Суровікін поскаржився на «непросту ситуацію під Херсоном» та заявив про можливе «ухвалення непростих рішень».

«Наступні наші дії і плани щодо самого міста Херсона залежатимуть від військово-тактичної ситуації, що складається. Повторюю, вона вже сьогодні, на сьогоднішній день вкрай непроста. У будь-якому разі, як я вже казав, ми виходитимемо із необхідності максимального збереження життів мирного населення та наших військовослужбовців. Це для нас пріоритет. Діятимемо усвідомлено, своєчасно. Не виключаю прийняття дуже непростих рішень», - сказав Суровікін в ефірі пропагандистського телеканалу «Росія 24».

За словами командувача ворожих військ, нібито є дані про «можливість застосування київським режимом заборонених методів війни в районі міста Херсон, про підготовку масованого ракетного удару по греблі Каховської ГЕС, по самому місту без розбору цілей».

Гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо, у свою чергу, оголосив про евакуацію мешканців на лівий берег Дніпра, зокрема це стосується мешканців Бериславського, Білозерського, Снігурівського та Олександрівського районів.

«Існує безпосередня небезпека затоплення територій у зв'язку із запланованою руйнацією греблі Каховської ГЕС та скиданням води з каскаду електростанцій вище Дніпра», - заявив Сальдо.

Раніше у Генштабі повідомили, що росіяни почали екстрено евакуювати свої «держустанови» з непідконтрольної Україні частини Херсонської області до Криму.

Також, за інформацією СБУ, під час стабілізаційних заходів на деокупованій Херсонщині співробітники СБУ виявили ще одну штаб-квартиру російських військ у селі Новоолександрівка.

Нагадаємо, гауляйтер Херсонщини «настійно рекомендував» мешканцям виїхати на «відпочинок» до рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: