Звільнення Херсона: Буданов озвучив нові терміни і назвав кількість військ рф в регіоні

Читать на русском
Операція зі звільнення Херсона може тривати до кінця листопада. Нині на Херсонщині знаходяться найбоєздатніші сили армії рф.
pravda.com.ua

Операція зі звільнення Херсона може тривати до кінця листопада. Нині на Херсонщині знаходяться найбоєздатніші сили армії рф, до яких підтягують і мобілізованих.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю проекту The War Zone.

Війна в Україні: як здійснюються прогнози керівника ГУР Кирила БудановаЯк збуваються прогнози щодо війни в Україні, озвучені керівником розвідки Кирилом Будановим – на інфографіці.

«Швидше за все, операція по звільненню Херсона триватиме до кінця наступного місяця. У Херсоні зараз перебувають найбільш підготовлені та найбільш боєздатні російські підрозділи», – сказав він.

Як зазначив глава ГУР, більшість з них – це повітряно-десантні війська росії, російські сили спеціальних операцій і морська піхота, тобто найбільш боєздатні підрозділи, що знаходяться в рф. Ці підрозділи становлять скелет угруповання, і воно посилюється також мобілізованим особовим складом, пояснив він.

Буданов повідомив, що на Херсонщині перебуває близько 40 тисяч військових росії.

«Це війська в Херсоні, а також просто в районах західного берега (річки Дніпро — ред.), а також війська, які дислокуються на східному березі», – розповів керівник ГУР.

Нагадаємо, раніше в РНБО повідомили, що ситуація в Херсоні непроста, але плани ворога зрозумілі.

Також, за словами Буданова, росіяни створюють ілюзію того, що все пропало, а самі заводять у Херсон нові підрозділи та готуються до вуличних боїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: