На Каховській ГЕС недостатньо вибухівки для її підриву – представник ГУР

Читать на русском
На Каховській ГЕС поки що не проведено настільки потужне мінування греблі, щоб її можна було підірвати.
Андрій Юсов

На Каховській ГЕС поки що не проведено настільки потужне мінування дамби, щоб її можна було підірвати. Але не варто забувати, що від росії можна очікувати будь-чого.

Про це заявив представник пресслужби ГУР МО Андрій Юсов в ефірі загальнонаціонального телемарафону у середу, 26 жовтня.

Війська рф замінували Каховську ГЕС ще у квітні – розвідкаРосійські окупанти замінували Каховську ГЕС ще у квітні, а цього тижня провели додаткове мінування.

За його словами, поки що немає підстав вважати, що росія вчинить підрив Каховської ГЕС.

«Що стосується Каховської ГЕС, сьогодні... Не проведено необхідних робіт, не заміновано ГЕС і дамбу настільки, щоб можна було здійснити підрив», – сказав Юсов.

Говорячи про можливість застосування рф ядерної зброї, представник ГУР зазначив, що «путін брязкатиме ним максимально голосно, щоб її почули, на неї звернули увагу». Однак застосування ядерної зброї – це малоймовірний сценарій, і у разі її реалізації це наблизить кінець росії, додав Юсов.

«Потенційно, оскільки ми маємо справу з неадекватною державою, неадекватним урядом, є якісь загрози. Тобто – це держава, яка нехтує гуманітарними принципами, міжнародним правом, тому можливі різні провокації», – сказав він.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Каховська дамба замінована російською армією із застосуванням «величезної кількості вибухівки».

У МВС вважають, що російські окупанти справді можуть підірвати дамбу на окупованій Каховській ГЕС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: