Росіяни можуть використати удар по Каховській ГЕС, щоб прикрити свій відступ з-під Херсона – ISW

Читать на русском
Росіяни можуть створювати інформаційні умови для атаки під фальшивим прапором на Каховську ГЕС, щоб виправдати чи прикрити свій відступ у Херсонській області.

Росіяни, ймовірно, створюють інформаційні умови, щоб виправдати свій відступ та втрати на Херсонщині. Вони також можуть готувати удар по Каховській гідроелектростанції, щоб звинуватити в атаці Україну та прикрити свій відступ.

Так вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, заяви генерала Сергія Суровікіна та колаборанта Володимира Сальдо є спробою створити інформаційні умови для повного відступу окупантів за Дніпро, внаслідок чого Херсон та значна частина території області повернеться під контроль України.

Росіяни тікають з Херсона: про що говорить заява Суровікіна та чого чекати від окупантівПро що свідчать заяви нового командувача окупантами – Суровікіна, що чекає на Херсон та з чим можуть зіткнутися ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

Крім того, росія створює інформаційні умови для нападу на Каховську ГЕС під чужим прапором. Росіяни можуть вважати, що прорив дамби прикриє їхній відхід з правого берега Дніпра і запобігатиме або затримає просування українських військ.

«Суровікін заявив 18 жовтня, що отримав інформацію про намір Києва завдати удару по греблі Каховської ГЕС, що, за його словами, викличе руйнівну повінь у Херсонській області. Сальдо підтримав цю заяву та попередив, що українські сили мають намір завдати удару по греблях вгору за течією від міста Херсон. Цими попередженнями про ймовірний удар російська влада, ймовірно, створює інформаційні умови, щоб російські сили пошкодили греблю і поклали на Україну відповідальність за подальшу шкоду і загибель людей, при цьому використовуючи повені для подальшого прикриття свого відступу на південь Херсонської області», – йдеться у звіті.

Кремль, додали в ISW, може використати таку атаку, щоб затьмарити новину про вже третій принизливий відступ своїх військ.

Нагадаємо, 18 жовтня командувач російськими військами в Україні Сергій Суровікін заявив про «непросту ситуацію під Херсоном» та про можливе «ухвалення непростих рішень».

Напередодні у тимчасово захопленому Херсоні окупанти почали «переміщати» мешканців міста на лівий берег Дніпра нібито через загрозу обстрілів ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: