Теракт на Каховській ГЕС означатиме застосування зброї масового ураження – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що можливий теракт на Каховській ГЕС означатиме застосування росієб зброї масового ураження. Він закликав світ превентивно реагувати на загрозу.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що теракт на Каховській ГЕС прирівнюватиметься до застосування росією зброї масового ураження.

Про це глава держави сказав у вечірньому відеозверненні.

За його словами, наслідки для країни-агресора мають бути відповідними до злочину. Зокрема, він закликав світ превентивно реагувати на таку загрозу, адже підрив дамби означатиме масштабну катастрофу.

Росіяни тікають з Херсона: про що говорить заява Суровікіна та чого чекати від окупантівПро що свідчать заяви нового командувача окупантами – Суровікіна, що чекає на Херсон та з чим можуть зіткнутися ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

«Вони цим своїм терактом можуть знищити, серед іншого, навіть можливість постачання води з Дніпра до Криму. Північнокримський канал у разі руйнації дамби Каховської ГЕС просто зникне. І якщо росія готує такий теракт, якщо вона серйозно розглядає і такий сценарій, то це означає, що терористи дуже чітко усвідомлюють: їм не втримати не тільки Херсон, а й увесь південь нашої країни, зокрема й Крим», – наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що рф втратила свою вагу на європейському енергетичному ринку. Надалі країна-агресор отримає до себе ставлення, «як до найбільш відмороженого міжнародного злочинця».

Він підкреслив, що росія заплатить за свій терор ізоляцією, деградацією та активами, які пов’язані з російським режимом.

Нагадаємо, під час виступу перед Європейською радою Володимир Зеленський заявив, що окупанти замінували дамбу та агрегати Каховської ГЕС – один із найбільших енергооб'єктів України. За його словами, після підриву можуть постраждати сотні тисяч осіб.

За інформацією Інституту вивчення війни, росіяни можуть використати удар по Каховській ГЕС, щоб прикрити свій відступ з-під Херсона.

Також у четвер, 20 жовтня, глава держави Володимир Зеленський у Києві зустрівся зі своїм швейцарським колегою Іньяціо Кассісом. Сторони обговорили анексію рф російський територій та санкції проти країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: