У кремлі вже підготували методички для пропагандистів про те, як пояснювати відступ із Херсона – ЗМІ

Читать на русском
Для російських пропагандистів підготували методички про відступ армії із Херсона. У кремлі такий сценарій вважають небажаним, але можливим варіантом розвитку подій на фронті.

Адміністрація президента рф підготувала кілька нових методичок для пропагандистів, в яких зазначено, як треба пояснювати населенню відступ російських військ з Херсона.

Про це повідомляє видання «Медуза» з посиланням на джерела, близькі до кремля.

В одній із методичок вказано, що херсонський напрямок – «найскладніший для російської армії на поточному етапі спецоперації», тому що Україні «життєво необхідно продемонструвати боєздатність своїх терористичних формувань, щоб просити нову допомогу Заходу».

Російські війська стали більш злагодженими за Суровікіна, але переламати хід війни він не зможе – PoliticoЗа нового командувача російські війська в Україні стали більш тактично злагодженими. Але навіть жорстокість Сергія Суровікіна не допоможе переламати перебіг війни. Його головне завдання зараз – організувати відступ під Херсоном.

«Київ не буде зважати на власні втрати — він готовий угробити десятки тисяч своїх і чужих заради нових траншів і постачання зброї. Російські війська прагнуть зберегти життя мирних жителів та особового складу. Саме небезпекою завдання масованого удару по місту величезним угрупуванням націоналістів продиктовано евакуацію мирних жителів міста на лівий берег Дніпра», – йдеться у документі, який є у розпорядженні видання.

Ще однією причиною для можливого відступу вказано, що «Україна та країни НАТО кинули всі сили на цей напрям, що загрожує величезним кровопролиттям»: «Зеленський хоче влаштувати кровопролитне шоу на весь світ, представити ЗСУ стражденцями, вимагати нових грошей. Противник хоче, щоб Херсон став пасткою для росії, полем битви з десятком тисяч жертв. ЗСУ планують влаштувати теракт, зруйнувавши Каховську ГЕС. Підрив ГЕС може стати пасткою для наших бійців. У цьому випадку буде затоплено населені пункти з мирними жителями, наші військові опиняться в котлі і навіть не зможуть прийняти бій – їх просто змиє».

Також пропагандистам у кремлі рекомендували говорити, що вести вуличні бої в Херсоні «недоцільно», бо «вони завжди найважчі та руйнівні».

Джерела видання також кажуть, що російська влада вважає здачу Херсона «небажаним», але «імовірним» варіантом розвитку подій на фронті. Остаточне рішення про відступ повинен буде ухвалити особисто путін.

Нагадаємо, командувач російськими військами в Україні Сергій Суровікін ще в середині жовтня заявив про «непросту ситуацію під Херсоном» та про можливе «ухвалення непростих рішень». Що це за рішення, у кремлі пояснити не змогли.

У британській розвідці вважають, що росія серйозно розглядає можливість відступу з Херсона.

Глава української розвідки Кирило Буданов прогнозує, що операція зі звільнення Херсона може тривати до кінця листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: