Росія зробить надзвичайно серйозну помилку, якщо застосує ядерну зброю – Байден

Читать на русском
Відповідний коментар керівника Сплучених Штатів пролунав у момент, коли представники кремля виступили із заявами про так звану брудну бомбу України.
Getty Images

Президент США Джо Байден заявив, що країна-агресор ризикує зробити дуже серйозну помилку, якщо вирішить розгорнути та застосувати на території України ядерну зброю чи так звану брудну бомбу.

Про це повідомляє CNN, з посиланням на слова американського лідера.

«Росія зробить надзвичайно серйозну помилку, якщо застосує тактичну ядерну зброю», – наголосив президент США.

«Брудна бомба» роспропаганди: навіщо рф хоче звинуватити Україну у використанні зброї масового ураженняПро те, чому росія гарячково намагається звинуватити Україну в спробі застосування зброї масового ураження, брудної бомби – в матеріалі Слово і діло

Як зазначається, відповідний коментар керівника Сплучених Штатів пролунав у момент, коли представники кремля виступили із заявами про начебто підготовку Україною до застосування так званої брудної бомби на власній території. Західні лідери одразу назвали ці звинувачення фальшивими та пропагандистськими.

Водночас, президент Байден повідомив, що витратив більшу частину вівторка на обговорення цього питання.

Нагадаємо, що напередодні російський міністр оборони Сергій Шойгу звинуватив Україну в тому, що вона нібито має намір застосувати не що інше, як «брудну бомбу». Він подзвонив відразу чотирьом міністрам оборони різних західних держав – спочатку главам Міноборони Франції, Британії та Туреччини, а потім міністру оборони США.

У понеділок, 24 жовтня, стало відомо, що у НАТО відкинули російські звинувачення про «брудну бомбу» України.

При цьому, у НАТО попередили, що ядерний удар з боку рф спровокує фізичну відповідь.

В Міноборони заявили, що Україна вимагає дотримання 4 пункту Будапештського меморандуму через ядерний шантаж росії.

«Слово і діло» писало про те, скільки ядерних боєголовок є в наявності у країн світу і скільки їх розгорнуто, а також у яких випадках країни можуть використовувати ядерну зброю.

Раніше стало відомо, скільки українців вірять у реальність ядерного удару.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: