Україна вимагає дотримання 4 пункту Будапештського меморандуму через ядерний шантаж рф – Резніков

Читать на русском
Олексій Резніков заявив, що через заяви рф про нібито підготовку використання брудної бомби та ядерний шантаж Україна вимагає дотримання 4 пункту Будапештського меморандуму.
Олексій РезніковФото – gur.gov.ua

Через заяви росії про те, що наша країна нібито збирається застосувати «брудну бомбу», Україна вимагає дотримання 4 пункту Будапештського меморандуму.

Про це міністр оборони Олексій Резніков написав у Twitter.

«Щодня українська армія звільняє нашу землю від російського бруду. Думка про «брудну бомбу» нам огидна», – зазначив він.

ІДІЛ з ядерною зброєю: чи можна вважати росію повноцінною терористичною організацієюПро те, які існують критерії приналежності до терористів і наскільки їм відповідає росія – в матеріалі Слово і діло

Україна запрошує моніторингові місії МАГАТЕ та ООН, щоб перевірити заяви країни-агресора. За його словами, світ має дати відповідь на ядерний шантаж росії, тому і повинен виконати 4 пункт Будапештського меморандуму.

Відомо, що у зазначеному пункті йдеться про те, що підписанти підтверджують зобов'язання домагатися негайних дій з боку Ради Безпеки ООН з надання допомоги Україні як державі-учасниці Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, що не володіє ядерною зброєю, у разі, якщо Україна стане жертвою акту агресії або об'єктом погрози агресією з використанням ядерної зброї.

Нагадаємо, що 23 жовтня Сергій Шойгу провів телефонні розмови з французьким, британським та турецьким міністрами оборони, у яких заявив, що Україна нібито готує провокації із застосуванням «брудної бомби».

На таку заяву відреагував Володимир Зеленський. За його словами, «якщо росія телефонує і розповідає, що нібито Україна щось готує, то це означає одне: росія вже все це і підготувала».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: