В рф планують переобладнати білоруські Су-25 під ядерну зброю

Читать на русском
Росія планує переобладнати білоруські Су-25 під ядерну зброю через нібито можливе просування ядерної інфраструктури НАТО на схід.
Getty Images

Росія планує переобладнати білоруські Су-25 під ядерну зброю через нібито можливе «просування ядерної інфраструктури НАТО на схід».

Про це пишуть російські пропагандисти «РИА Новости».

Під час засідання першого комітету ГА ООН заступник голови російської делегації Костянтин Воронцов заявив, що росія передасть Білорусі комплекси Іскандер-М подвійного оснащення та переобладнає частину білоруських Су-25 під технічну можливість нести ядерну зброю.

Ядерні доктрини: у яких випадках країни можуть використати ядерну зброюУ яких випадках ядерні країни можуть застосувати свою зброю – на інфографіці. Зокрема, росія може застосувати ЯЗ не тільки у відповідь на аналогічну атаку, а й у разі агресії із застосуванням звичайної зброї.

Такі дії, за словами Воронцова, пов'язані з можливим нібито просування ядерної інфраструктури НАТО на схід.

«Зокрема, у тій же Польщі вже кілька років заявляють про прагнення повноформатно підключитися до спільних ядерних місій. Останнім часом активність Варшави у цьому напрямі різко посилилася. Це, безумовно, враховувалося Росією та Білоруссю під час розгляду питання про контрзаходи», – заявив він.

Проте оснащування Білорусі ядерними боєзарядами наразі нібито не планується.

Раніше Олександр Лукашенко заявляв, що володимир путін та керівництво росії «ніколи не ставили собі за мету» застосувати ядерну зброю в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: