Ядерний удар з боку росії спровокує фізичну відповідь – чиновник НАТО

Читать на русском
Ядерний удар з боку країни-агресора змінить хід війни в Україні та, швидше за все, спровокує фізичну відповідь з боку українських союзників й, можливо, НАТО.

Ядерний удар з боку країни-агресора змінить хід війни в Україні та, швидше за все, спровокує фізичну відповідь з боку українських союзників й, можливо, НАТО.

Про це повідомляє видання Reuters.

Високопосадовець НАТО, чиє ім'я не розкривається, заявив, що будь-яке застосування росією ядерної зброї матиме «безпрецедентні наслідки» для країни.

Ядерні доктрини: у яких випадках країни можуть використати ядерну зброюУ яких випадках ядерні країни можуть застосувати свою зброю – на інфографіці. Зокрема, росія може застосувати ЯЗ не тільки у відповідь на аналогічну атаку, а й у разі агресії із застосуванням звичайної зброї.

За його словами, це майже напевно спричинить фізичну відповідь багатьох партнерів України й, можливо, самого НАТО.

Чиновник також додав, що кремль використовує свої ядерні погрози переважно для того, аби утримати НАТО та інші країни від прямого вступу у війну проти України.

Зазначимо, президент США Джо Байден не думає, що володимир путін застосує тактичну ядерну зброю в Україні.

У вересні Дмитро Медведєв заявив, що росія «має право застосувати ядерну зброю, якщо це буде необхідно».

Західні союзники України посилюють ядерне стримування, наводячи свою зброю в бойову готовність. Спеціальні навчання наступного тижня має намір провести НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: