Іран готовий направити в Україну місію для розслідування поставок дронів для рф – МЗС країни

Читать на русском
За його словами, Іран начебто не постачав в росію ніякої зброї для війни з Україною, в тому числі, і безпілотники.
Ілюстративне фотоDefense Express

Очільник МЗС Ірану Хусейн Амір-Абдоллахіан заявив, що його країна готова направити військових експертів, які розслідуватимуть звинувачення в постачанні Іраном дронів-камікадзе для росії.

Про це повідомляє місцеве видання IRNA.

Згідно з інформацією видання, про це глава іранського МЗС повідомив на 18-й сесії Генеральної асамблеї Асоціації інформаційних агентств Азіатсько-Тихоокеанського регіону (OANA).

Атаки дронами-камікадзе: проти яких українських міст рф застосовувала іранські безпілотникиРосія використовувала іранські дрони-камікадзе проти Одеси, Миколаєва, Києва, Кривого Рогу, Харкова, Дніпра, Білої Церкви, Запоріжжя, Нікополя. Докладніше – на інфографіці.

Як зазначається, за його словами, Іран начебто не постачав в росію ніякої зброї для війни з Україною, в тому числі, і безпілотники.

«У розмові з паном Боррелем я сказав, що ми готові відправити групу військових експертів з Ірану, щоб спільно з Україною розслідувати звинувачення у використанні зроблених Іраном дронів на війні в Україні», - заявив керівник МЗС Ірану.

При цьому, він додав, що якщо факти використання росією іранських безпілотників підтвердяться, то Іран «не залишиться байдужим».

Нагадаємо, МЗС України ініціювало розрив дипвідносин з Іраном через постачання дронів росії.

Також повідомлялося, що в четвер, 20 жовтня, Велика Британія запровадила нові санкції проти Ірану за поставку в росію дронів-камікадзе, які застосовуються для атак на Україну.

Напередодні стало відомо, що мобілізованих росіян забезпечують шоломами та бронежилетами з Ірану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: