Іран відправив до Криму інструкторів, щоб навчати росіян використанню дронів – NYT

Читать на русском
Іран направив до окупованого Криму інструкторів із Корпусу вартових ісламської революції, щоб допомогти росіянам у використанні дронів.
telegraph.co.uk

Іран направив інструкторів до окупованого Криму, щоб допомогти російським військовим подолати проблеми з безпілотниками, закупленими у Тегерана.

Про це повідомляє видання The New York Times з посиланням на нинішніх та колишніх офіційних осіб США, знайомих із секретними розвідувальними даними.

Цей крок є ще одним сигналом про зростаюче зближення між Іраном та росією.

Іранські інструктори працюють на російській військовій базі в Криму, де знаходиться багато дронів. Інструктори належать до Корпусу вартових ісламської революції – підрозділу іранських збройних сил, визнаного США терористичною організацією.

Атаки дронами-камікадзе: проти яких українських міст рф застосовувала іранські безпілотникиРосія використовувала іранські дрони-камікадзе проти Одеси, Миколаєва, Києва, Кривого Рогу, Харкова, Дніпра, Білої Церкви, Запоріжжя, Нікополя. Докладніше – на інфографіці.

Розгортання іранських інструкторів, пише видання, схоже, збігається з активізацією використання безпілотників в Україні та вказує на глибшу участь Ірану у війні.

«Відправлення дронів та інструкторів в Україну глибоко втягнуло Іран у війну на боці росії і безпосередньо залучило Тегеран до операцій, внаслідок яких загинули та отримали поранення мирні жителі», — сказав Мік Малрой, колишній високопосадовець Пентагону.

Коли Іран направив до рф першу партію безпілотників, помилки російських операторів зробили їхнє використання неефективним.

Спочатку росія направила свій персонал до Ірану для навчання роботі з безпілотниками. Але оскільки проблеми продовжувалися, Іран вирішив відправити своїх інструкторів до Криму. Скільки їх там і чи керують вони самі безпілотниками – незрозуміло.

Нагадаємо, Олексій Арестович прогнозує, що росія може активно атакувати Україну іранськими дронами-камікадзе протягом наступних 2-3 місяців.

За інформацією ЗМІ, росія також підписала угоду з Іраном про постачання ракет «земля-земля» на додачу до дронів.

Міністерство закордонних справ офіційно звинуватило Іран у співучасті в агресії проти України. Крім того, МЗС запропонувало президенту Зеленському розірвати дипломатичні відносини з Іраном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: