МЗС України ініціювало розрив дипвідносин із Іраном

Читать на русском
Голова МЗС Дмитро Кулеба вніс на розгляд президента Володимира Зеленського пропозицію розірвати дипломатичні відносини з Іраном через постачання країною зброї рф.

Голова МЗС Дмитро Кулеба вніс на розгляд президента Володимира Зеленського пропозицію розірвати дипломатичні відносини з Іраном через постачання країною зброї рф.

Про це він повідомив під час брифінгу у вівторок, 18 жовтня.

Постачальник дронів для росії з посольством у Києві: як розвивалися дипвідносини України та ІрануВід торговельного партнерства до катастрофи літака МАУ та постачання дронів для вбивства українців – як розвивалися відносини України та Ірану.

«Із урахуванням численних руйнувань, завданих іранськими дронами громадянській інфраструктурі України, смертей та страждань, завданих нашому народу, а також у зв'язку з повідомленнями про можливе продовження поставок Іраном зброї росії, я вношу на розгляд президента пропозицію про розрив дипломатичних відносин з Іраном», - зазначив він.

Кулеба додав, що Україна ніколи не займала антиіранської позиції.

«Але після того, як Іран став учасником злочину агресії, ми сьогодні займемо дуже чітку і чесну позицію. Припинить Іран постачати зброю росії - говоритимемо про відновлення відносин», - додав міністр.

Нагадаємо, США готують санкції проти Ірану через постачання зброї росії. У ЄС також попередили Іран про санкції.

В ОПУ заявили, що лише санкцій проти Ірану вже буде замало. МЗС офіційно звинуватило Іран у співучасті в агресії проти України.

США згодні з оцінками Британії та Франції, що постачання Іраном безпілотників в рф порушують резолюцію Ради Безпеки ООН, яка схвалила ядерну угоду 2015 року між Іраном та шістьма державами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: