Буданов розповів, скільки ракет та іранських дронів залишилося у росії

Читать на русском
Ракетні запаси росії майже вичерпані. Залишилося близько 13 відсотків Іскандерів, 43 відсотки Калібрів та близько 45 відсотків ракет Х-101 та Х-555.
РБК-Україна

Запаси ракет у росії майже вичерпані, але терор із використанням іранських дронів-камікадзе може тривати ще довго.

Про це в інтерв'ю «Українській правді» розповів керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

«Терор з використанням «Шахедів» насправді може бути ще довго. А от з використанням ракет – ні, тому що запаси майже вичерпані. По «Іскандерах» – це біля 13% залишилося, по ракетах типу «Калібр-ПЛ», «Калібр-НК» – це біля 43%, по ракетах Х-101 та Х-555 теж біля 45%. Просідати нижче 30% взагалі дуже небезпечно, тому що це вже йде НЗ (недоторканий запас – УП). По «Іскандерах» росія вже давно пройшла НЗ, але по «Калібрах» і по Х-101, Х-555 ще намагаються якось утримуватися в межах своїх норм», – сказав Буданов.

Атаки дронами-камікадзе: проти яких українських міст рф застосовувала іранські безпілотникиРосія використовувала іранські дрони-камікадзе проти Одеси, Миколаєва, Києва, Кривого Рогу, Харкова, Дніпра, Білої Церкви, Запоріжжя, Нікополя. Докладніше – на інфографіці.

Він зазначив, що через брак ракет та їх невисоку ефективність та точність, росія використовує іранські дрони.

Станом на 22 жовтня застосовано 330 Shahed, з них 222 було збито. «Інші тією чи іншою мірою дійшли до своїх цілей – не завжди до своїх, іноді десь поруч, але 30% дронів доходять до цілей», – додав глава ГУР.

Одна партія включає близько 300 дронів, росія зараз застосовує вже другу партію.

«Вони замовили близько 1700 всіх типів дронів, зараз друга партія пішла. Ви повинні зрозуміти, вони замовили 1700 штук, але їх ще потрібно виготовити», – сказав Буданов.

Нагадаємо, як сказав Олексій Резніков, станом на 12 жовтня у росії залишилося 609 високоточних ракет із 1 тисячі 844, які були на початку повномасштабного вторгнення.

Олексій Арестович прогнозує, що росія може активно атакувати Україну іранськими дронами-камікадзе протягом наступних 2-3 місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: