ЗСУ атакували два райони зосередження ворога та збили 15 іранських дронів – Генштаб

Читать на русском
Від початку поточної доби четверга, 20 жовтня, ЗСУ атакували два райони зосередження озброєння та військової техніки та збили 15 іранських дронів.

Від початку поточної доби четверга, 20 жовтня, ЗСУ атакували два райони зосередження озброєння та військової техніки та збили 15 іранських дронів.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій сил оборони на окремих напрямках, натомість не залишає спроб вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Зброя тероризму: як Україна може боротися з іранськими БПЛАПро те, як Україна дешево та досить ефективно може боротися з іранськими безпілотниками Shahed-136 – у матеріалі Слово і діло

Ворог обстрілює позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання оборонних позицій та рубежів за окремими напрямками та веде повітряну розвідку. Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та житлам цивільного населення.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін. Республіка Білорусь й надалі підтримує збройну агресію рф проти України. Зберігається загроза завдання ракетних ударів та застосування ударних БПЛА по території України.

На інших напрямках ворог здійснював такі обстріли:

на Сіверському напрямку - із мінометів та ствольної артилерії, в межах населених пунктів Миколаївка та Костобродів Чернігівської області. Також ворог залучав БПЛА із бойовим навантаженням;

  • на Слобожанському напрямку - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Дворічне, Червоне та Стрелеча. Зафіксовано й активність БПЛА з бойовим навантаженням;

  • на Куп'янському та Лиманському напрямках - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Зарічне, Білогорівка, Торське, Терни та Ямполівка;

  • на Бахмутському та Авдіївському напрямках супротивник здійснював обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Бахмут, Соледар, Зеленопілля та Яківлівка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворожі війська активних наступальних дій не вели. Завдали вогневої поразки за позиціями Сил оборони та цивільної інфраструктури в районах понад 35 населених пунктів уздовж усієї лінії зіткнення.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони більш ніж 30 населених пунктів уздовж лінії зіткнення. Для ведення повітряної розвідки ворог здійснив до 40 вильотів БПЛА різних типів.

Авіація сил оборони протягом поточної доби завдала 6 ударів. Підтверджено ураження 2 районів зосередження озброєння та військової техніки, 2 опорних пунктів, а також 2 позиції зенітних ракетних комплексів противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили 15 БПЛА Shahed-136.

Воїни ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та два склади боєприпасів противника.

Зазначимо, росіяни для стримування контрнаступу ЗСУ у Херсонській області тримають на Південнобузькому напрямку до 45 батальйонно-тактичних груп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: