США та союзники обговорять використання іранських дронів в Україні на закритому засіданні Радбезу ООН

Читать на русском
На закритому засіданні Радбезу ООН хочуть порушити питання постачання іранської зброї росії. Україна також запросила експертів ООН для дослідження збитих іранських безпілотників.

США, Велика Британія та Франція планують порушити питання про постачання іранської зброї до росії на закритому засіданні Ради Безпеки ООН у середу.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на дипломатів.

Атаки дронами-камікадзе: проти яких українських міст рф застосовувала іранські безпілотникиРосія використовувала іранські дрони-камікадзе проти Одеси, Миколаєва, Києва, Кривого Рогу, Харкова, Дніпра, Білої Церкви, Запоріжжя, Нікополя. Докладніше – на інфографіці.

Окремо Україна запросила експертів ООН для дослідження збитих безпілотників іранського походження, які використовувала росія для атак.

«Ми хотіли б запросити експертів ООН відвідати Україну якнайшвидше для перевірки збитих БПЛА іранського походження, щоб сприяти виконанню резолюції 2231 Ради Безпеки ООН», — йдеться у листі, поширеному серед членів Ради Безпеки ООН.

Нагадаємо, США, Британія та Франція вважають, що постачання Іраном безпілотників до росії порушує ядерну угоду 2015 року.

Через ці поставки Міністерство закордонних справ України запропонувало президенту Зеленському розірвати дипломатичні відносини з Іраном.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як ці відносини розвивалися.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: