Ізраїль передав Україні розвіддані для знищення іранських дронів – ЗМІ

Читать на русском
Ізраїль надав Україні розвіддані, які допоможуть у боротьбі з дронами-камікадзе іранського виробництва, які застосовує росія.
Ілюстративне фотоФото – president.gov.ua

Ізраїль надав Україні розвідувальні дані, які корисні для боротьби з дронами-камікадзе іранського виробництва.

Про це повідомляє The New York Times.

Наразі невідомо, про які саме дані йдеться. Однак у виданні зазначили, що у понеділок, 17 вересня, голова МЗС України Дмитро Кулеба звернувся до Ізраїлю з проханням надати зброю для оборони повітря.

Чим Ізраїль може підтримати Україну у війні та коли зміниться політика Тель-АвіваПро те, чому Ізраїль все ще не підтримав Україну у війні проти росії, а також про те, що Україна могла б отримати від Ізраїлю – в матеріалі Слово і діло

Відомо, що його прохання відхилили, адже Ізраїль співпрацює з росією у проведенні рейдів ізраїльських ВПС у Сирії. Однак міністр оборони країни Бенні Ганц заявив, що Тель-Авів передасть системи раннього попередження, які допоможуть протистояти іранським безпілотникам.

Нагадаємо, військовослужбовці Ізраїлю завдали ракетних ударів поблизу Дамаска, знищивши центр збирання іранських дронів у Сирії, накривши його бомбами у п'ятницю, 21 жовтня.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Ізраїль надає Україні базові відомості про іранські безпілотники, які росія активно почала використовувати на фронті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: