Допомагають запускати дрони-камікадзе: у Білорусі помітили іранських інструкторів

Читать на русском
У Білорусі помітили іранських інструкторів, які могли координувати запуски дронів-камікадзе Shahed-136 по Україні.
espreso.tv

У Білорусі помітили іранських інструкторів, які могли координувати запуски дронів-камікадзе Shahed-136 по Україні.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«В селі Микулічі, що в Гомельській області, помічена група іранських інструкторів, офіцерів КВІР ІРІ, які перебувають під посиленою охороною російських нацгвардійців та офіцерів ФСБ», – йдеться в повідомленні.

Атаки дронами-камікадзе: проти яких українських міст рф застосовувала іранські безпілотникиРосія використовувала іранські дрони-камікадзе проти Одеси, Миколаєва, Києва, Кривого Рогу, Харкова, Дніпра, Білої Церкви, Запоріжжя, Нікополя. Докладніше – на інфографіці.

Білоруські партизани стверджують, що саме ці інструктори координували запуски БПЛА «Shahed-136» по об’єктах інфраструктури Київщини, північних та західних областей України.

Також стало відомо, що росіяни повністю перебрали на себе контроль над авіабазами у Барановичах та Ліді і продовжують використовувати їх для завдання ударів по території України.

Нагадаємо, в Україні, ймовірно, загинули 10 іранських інструкторів, які консультували росіян щодо дронів-камікадзе Shahed-136.

Також повідомляли, що останнім часом українські захисники почали збивати більше дронів-камікадзе іранського виробництва, однак на це йде багато сил та засобів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: