На Київщині відключать ще більше електрики через дефіцит потужності – ДТЕК

Читать на русском
Вже вчора, 11 жовтня, за розпорядженням НЕК Укренерго ДТЕК тимчасово обмежив електропостачання до частини населених пунктів.
Ілюстративне фото

У Київській області через дефіцит потужності компанія ДТЕК збільшить кількість відключених від електроенергії клієнтів. Зокрема, замість однієї черги відключать дві.

Про це повідомляє «ДТЕК Київські електромережі» у Facebook.

Через пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури у Київській області виник дефіцит енергопотужності.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Дефіцит потужності збільшується і ми на вимогу НЕК Укренерго вимушені збільшувати кількість відключених клієнтів, тому наразі обмеження застосовуються для обох черг», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 11 жовтня за розпорядженням НЕК Укренерго ДТЕК тимчасово обмежив електропостачання до частини населених пунктів 1-ої черги.

Раніше повідомлялося, що якщо у енергосистеми існуватиме подальша потреба у стабілізації, будуть відключати наступну чергу:

  • 1 черга – 6.00-10.00, 14.00-18.00 та 22.00-02.00
  • 2 черга – 10.00-14.00, 18.00-22.00 та 02.00-06.00

Водночас, якщо населений пункт повторюється в кількох чергах – це означає, що відключення буде стосуватись різних вулиць.

При цьому тривалість відключення вулиці мала не перевищувати 4 години.

У ДТЕК також закликали клієнтів не вмикати потужні електроприлади (пральні машини, бойлери, кондиціонери, електрочайники, тощо) під час ранкового та вечірнього піків споживання з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

Нагадаємо, після ударів росії у понеділок, 10 жовтня, по критичній інфраструктурі станом на ранок 11 жовтня вже відновлено електропостачання 3571 населеного пункту у Полтавській, Сумській, Тернопільській, Львівській, Київській та Хмельницькій областях.

Також стало відомо, що окупанти підірвали близько третини енергетичної інфраструктури України за два дні.

Внаслідок російських ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури українців закликали обмежити споживання електрики. Вже у перший вечір мешканці Києва та області зменшили споживання на 26,5%.

Вчора, 11 жовтня, ракетного удару було вкотре завдано по Львову. А також, рф вдарила дронами по ТЕС на Вінниччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: