Обстріли енергетичної інфраструктури: в ОПУ закликали українців бути готовими навіть до віялових відключень

Читать на русском
Росія завдає ударів по об'єктах критичної інфраструктури України, це може вплинути на стабільність енергозабезпечення. Українцям слід бути готовими навіть до віялових відключень.

Росія сьогодні, 10 жовтня, завдає ударів по об'єктах критичної інфраструктури по всій території України. Це може вплинути на стабільність енергозабезпечення. Українцям слід бути готовими до наслідків таких обстрілів аж до віялових відключень.

Про це написав заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко.

Коли в Україні проводили віялові відключення електроенергіїВіялові відключення електроенергії Україна пережила, зокрема, у вересні та грудні 2014 року.

«Уже однозначно зрозуміло, що чимала частина ракет влучила в енергосистеми різних міст. Під прицілом енергообʼєкти від Львова до Запоріжжя, Київщини, Хмельниччини, Дніпра і Вінниці, Франківщини, Сумщини, Харківщини, Житормирщини, Кіровоградщини, загалом весь південь. Це може вплинути на стабільність енергозабезпечення, тому потрібно бути готовими до наслідків таких обстрілів аж до віялових відключень. Наприклад, лише в Київській області ППО збила шість ракет, але є влучання в ТЕЦ», – повідомив Тимошенко.

Зокрема після ранкового ракетного обстрілу Харків залишився без електрики. Також немає світла у багатьох населених пунктах області.

Є деякі перебої зі світлом у Києві, Львові, Хмельницькому та Полтавській області.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що росія за ранок випустила по Україні 75 ракет.

Термінове відеозвернення Володимира Зеленського до українців дивіться тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: