У Києві вводять графіки погодинних відключень електроенергії

Читать на русском
У Києві вводять графіки погодинних відключень електроенергії. Графік публікуватимуть щодня, тривалість відключень становитиме до чотирьох годин.

Для балансування енергосистеми у Києві вводяться графіки погодинних відключень електроенергії. Тривалість відключень становитиме до чотирьох годин.

Про це повідомляє ДТЕК.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

У компанії зазначили, що через пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури у Києві та області сформувався дефіцит енергопотужності. Щоб збалансувати енергосистему та запобігти масштабним відключенням Укренерго запровадила графіки аварійного відключення світла, вони торкнуться значної частини промислових та побутових клієнтів Києва.

«Починаючи з 11 жовтня, ми на щоденній основі заздалегідь оприлюднитимемо ці графіки на сайті з адресами та часом відключення. Очікується, що тривалість вимкнень не перевищує 4 годин. Звертаємось до клієнтів з проханням не включати потужні електроприлади (пральні машини, бойлери, кондиціонери, електрочайники тощо) під час вечірнього піку з 17:00 до 22:00. У разі потреби включайте їх після 22:00, коли споживання значно знизиться», – заявили у ДТЕК.

Нагадаємо, 10 жовтня під час масованого ракетного удару росіяни випустили по Україні 84 крилаті ракети та 13 іранських дронів. Постраждали, зокрема, Київ, Львів, Рівне, Житомир, Тернопіль, Хмельницький, Івано-Франківськ, Вінниця, Прилуки, Ніжин, Конотоп, Харків, Кременчук, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Миколаїв, Одеса.

Через удари по об'єктах енергетичної інфраструктури українців закликали обмежити споживання електрики. Вже вчора ввечері мешканці Києва та області зменшили споживання на 26,5%.

На тлі пошкодження критичної інфраструктури Україна припинила експорт електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: