Українці вчора добровільно знизили споживання електроенергії в середньому на 10% – Шмигаль

Читать на русском
Вчора українці добровільно знизили споживання електроенергії на 10%. Прем'єр закликав і сьогодні обмежити споживання в пікові вечірні години.

Після заклику влади увечері 10 жовтня українці добровільно зменшили споживання електроенергії в середньому на 10%.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він констатував, що окупанти другий день поспіль продовжують масовану атаку на об'єкти енергетичної інфраструктури.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

Вчора через ракетні обстріли було знеструмлено 3,9 тисяч населених пунктів, у більшості регіонів вже вдалося відновити електропостачання.

«Стабілізовано постачання електрики в західних областях, практично повністю заживлений Харків і Харківська область. Тривають відновлювальні роботи для забезпечення енергоживлення центральних регіонів та Києва. Їх планується завершити протягом кількох днів. Але росія не зупиняється у своїх спробах зруйнувати нашу енергетичну інфраструктуру. За даними ДСНС, цієї доби вже зафіксовано 33 обстріли. Ворог продовжує витрачати десятки ракет ціною в сотні мільйонів доларів на те, аби українці день-два побули без світла», – написав Шмигаль у своєму тг.

Прем'єр попросив українців і сьогодні обмежити споживання електроенергії у пікові години – з 17 до 23.

У деяких регіонах застосовується графік відключень електроенергії: Шмигаль наголосив, що це пов'язано не з дефіцитом потужності в енергосистемі, а виключно з необхідністю провести відновлювальні роботи. Україна зараз не потребує ані аварійної допомоги з боку європейських країн, ані імпорту електричної енергії.

Нагадаємо, Україна припинила експорт електроенергії через російські ракетні обстріли енергетичних об'єктів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: