Енергопостачання відновлено майже по всій країні – Укренерго

Читать на русском
Стабілізовано енергоживлення західних областей, майже повністю відновлено електропостачання у Харківській області, продовжуються роботи у частині Київської області.
Укренерго

«Укренерго» спільно з обласними енергорозподільчими компаніями вдалося відновити енергопостачання майже на всій території України після ракетних ударів росії по енергетичній інфраструктурі 10 жовтня.

Про це повідомили у пресслужбі компанії увечері у вівторок, 11 жовтня.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Фахівцям Укренерго та обленерго вдалося відновити електроживлення майже на всій території України після вчорашньої терористичної атаки росіян на енергетичні об'єкти», – йдеться у повідомленні.

За даними Укренерго, стабілізовано енергоживлення західних областей, майже повністю відновлено електропостачання у Харківській області, продовжуються відновлювальні роботи у Київській та інших центральних областях.

При цьому компанія попередила, що у вівторок увечері у Києві, Харківській, Полтавській та Сумській областях областях знову застосовуватимуться обмеження енергії для споживачів, хоча вдень вдалося обійтися без них.

Це потрібно, щоб розвантажити енергоінфраструктуру для швидкого проведення відновлювальних робіт. Графіки аварійних відключень можуть тривати більше двох годин.

Нагадаємо, 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Було завдано ударів по Києву, Харкову, Дніпру, Львову, Запоріжжю та іншим областям. Окупанти, зокрема, били по об'єктам енергетичної інфраструктури.

Влада закликала обмежити споживання енергії ввечері, щоб допомогти ремонтникам швидше відремонтувати лінії. Українці добровільно знизили споживання електроенергії у середньому на 10%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: