Окупанти підірвали близько третини енергетичної інфраструктури України за два дні – Галущенко

Читать на русском
Відповідаючи на запитання, чи буде Україна отримувати додаткову енергію з Європи, Галущенко сказав, що це один із варіантів, що розглядаються.
Фото: 24 канал

Близько 30% енергетичної інфраструктури України з понеділка, 10 жовтня, було уражено масованим ударом російських ракет.

Про це міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив в інтерв'ю каналу CNN.

Згідно зі словами міністра, «вперше з початку війни росія драматично націлилася» на енергетичну інфраструктуру.

Галущенко сказав, що однією з причин є те, що експорт української електроенергії до Європи «допомагає європейським країнам економити на російському газі та вугіллі».

Ворог здійснив другу хвилю терористичної атаки проти нашої держави – звернення ЗеленськогоПрезидент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 11 жовтня, 230-го дня війни проти російських окупантів.

При цьому, він додав, що Україна намагається «швидко відновити постачання з інших джерел».

Відповідаючи на запитання, чи буде Україна отримувати додаткову енергію з Європи, Галущенко сказав, що це «один із варіантів, що розглядаються».

Водночас, міністр зазначив, що українська енергетична система «все ще стабільна», але закликав партнерів надати «системи захисту з повітря, які дійсно могли б допомогти нам захистити нашу інфраструктуру».

«Ми посилаємо цей меседж нашим партнерам: нам потрібно захистити небо. Росіяни не граються в якісь ігри з міжнародним правом. Їм начхати на будь-які міжнародні угоди чи конвенції», - зазначає Галущенко.

Нагадаємо, після ударів росії у понеділок, 10 жовтня, по критичній інфраструктурі станом на ранок 11 жовтня вже відновлено електропостачання 3571 населеного пункту у Полтавській, Сумській, Тернопільській, Львівській, Київській та Хмельницькій областях.

Минулої доби зранку в Україні знову було оголошено масштабну тривогу. Сили ППО вже збили 4 крилаті ракети, іранський дрон. Але відомо про повторні запуски.

Ракетного удару було вкотре завдано по Львову. А також, рф вдарила дронами по ТЕС на Вінниччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: