Стало відомо, на скільки зменшили споживання електроенергії мешканці Києва та області

Читать на русском
Як повідомляється, загальна економія дорівнює потужності понад 93 тисяч електрочайників або 46 тисяч пральних машин.
Ілюстративне фото

В день масованих обстрілів енергетичної інфраструктури, 10 жовтня, у вечірні години доби мешканці Києва та Київської області зменшили споживання електроенергії на 26,5%, ніж у звичайний осінній день.

Про це повідомляє «Укренерго» у Телеграмі.

Зазначається, що загальна потужність електроприладів, які споживачі добровільно (понад величину примусового обмеження) не вмикали в цей період, дорівнює потужності більше 93 тисяч електрочайників або 46 тисяч пральних машин.

«Це допомогло не перевантажувати працюючі електромережі та дозволило диспетчерському центру «Укренерго» збалансувати енергосистему в найкритичніший момент доби. Дякуємо, друзі, за допомогу та вашу потужну підтримку. Вона необхідна зараз фахівцям «Укренерго», щоб зменшити навантаження на працюючі мережі і дати час для аварійно-відновлювальних робіт на об’єктах, які сьогодні постраждали від масованого ракетного обстрілу ворога», - заявили в компанії.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

При цьому, у компанії нагадали про необхідність зменшити споживання електроенергії у вечірні години з 17:00 до 23:00.

Як зазначили в в «Укренерго», потужні електроприлади, такі як праски, пральні машини, бойлери, обігрівачі, кондиціонери та інше краще використовувати в інший час, наприклад, вночі, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий.

«Разом з цим, щоб зменшити навантаження в енергосистемі НЕК «Укренерго» наразі ввело графіки обмежень споживачів в Києві, Чернігові, Житомирі, Черкасах та областях. Це керовані обмеження, які триватимуть впродовж декількох днів. Вводить в дію графіки аварійних обмежень обленерго (ОСР) за командою диспетчерського центру НЕК «Укренерго». Про те, чи застосовується графік аварійних обмежень в вашому регіоні, можна дізнатися в обленерго», - пояснили в компанії.

Нагадаємо, що в Офісі президента України закликали жителів ввечері 10 жовтня обмежити споживання електричної енергії, щоб зменшити навантаження на систему, пошкоджену внаслідок ракетних ударів російської федерації.

Вранці 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні. Зокрема, було завдано ударів по Києву, Харкову, Дніпру та іншим областям.

Окупанти, зокрема, били по об'єктах енергетичної інфраструктури.

Згодом Шмигаль назвав терміни відновлення пошкоджених об'єктів енергетичної інфраструктури.

Також на інфографіці «Слово і діло» можна побачити, коли в Україні проводили віялові відключення електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: