Ворог здійснив другу хвилю терористичної атаки проти нашої держави – звернення Зеленського

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 11 жовтня, 230-го дня війни проти російських окупантів.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 11 жовтня, 230-го дня війни проти російських окупантів. Як зазначив український лідер, за сьогоднішній ранок загарбники вдарили по країні 28 ракетами, із них 20 збито. А також запустив 15 безпілотників, майже всі – ударні іранські.

У промові Зеленський, зокрема, поділився своїми очікуваннями від зустрічі у форматі «Рамштайну», яка відбудеться завтра, 12 жовтня, для обговорення оборонної підтримки України.

Основне зі звернення президента України:

  • Ворог здійснив другу хвилю терористичної атаки проти нашої держави. За сьогоднішній ранок – 28 ракет, із них 20 збито. Понад 15 безпілотників, майже всі – ударні іранські. Більшість збито.

  • Я дякую всім нашим бійцям Повітряних сил, Сухопутних військ і розвідки, які залучені до захисту від цих російських ударів! І, до речі, за поданням військового командування хочу відзначити ще за вчорашній день солдата Дмитра Шумського (зенітно-ракетний взвод 57-го окремого радіотехнічного батальйону, Чернігівський напрямок). 10-го жовтня Дмитро Шумський проявив відмінні навички та реакцію і за допомогою ПЗРК «Стінгер» збив дві крилаті ракети терористів. Одна людина врятувала десятки життів. Дякую за це!

  • По всій країні доволі швидко й ефективно відбуваються відновлювальні роботи.

  • За поданням міністра внутрішніх справ я хочу особливо відзначити самовіддані та рішучі дії старшого прапорщика Бориса Шаповалова, командира відділення у Запорізькій області; сержанта Олександра Сміяна, пожежника-рятувальника, Запорізька область; прапорщика Юрія Лозинського та молодшого сержанта Олексія Білецького, респіраторників гірничо-рятувального відділення, місто Київ. Дякую всім лікарям, які надавали допомогу пораненим і травмованим! Дякую всім енергетикам і працівникам комунальних служб – за якісну реакцію та швидку роботу. Я дякую працівникам місцевої влади, очільникам місцевого самоврядування та урядовцям, які працювали разом, справді у єдності й на відмінно.

  • Завтра у форматі «Рамштайну» відбудеться обговорення оборонної підтримки України. Очікую від партнерів прогресу в питанні про протиповітряну й протиракетну оборону, домовленостей щодо нового постачання іншої необхідної нам зброї та боєприпасів. Держава-терорист має бути позбавлена навіть думки про те, що будь-якою хвилею терору може чогось досягти.

  • Окреме завдання для розвідки – встановити всіх, хто залучений до цих ракетних атак проти України, до схем з іранськими дронами. Індивідуальна відповідальність терористів має бути так само, як і відповідальність держави-терориста. Працюємо заради цього.

  • Маємо й докладну заяву «Групи семи», зокрема й про те, що всіх відповідальних за терор проти України буде притягнуто до відповідальності. Починаючи з теперішнього політичного керівництва росії і закінчуючи всіма, хто обслуговує ці терористичні інтереси. Людство й людяність сильніші, ніж будь-які терористи.

Нагадаємо, що Зеленський провів розмову з президентом США Байденом. Після цього Сполучені Штати пообіцяли передати Україні передові системи ППО.

Напередодні стало відомо, що Ліз Трасс ініціює саміт країн-членів НАТО під час звернення до G7.

Також Зеленський розповів, скільки дронів-камікадзе росія замовила в Ірану.

Окрім цього, Зеленський вважає, що на кордоні України з Білоруссю варто розмістити миротворців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: