Білорусь звинуватила Україну у підготовці удару: в МЗС припустили причетність росії

Читать на русском
МЗС Білорусі звинуватило Україну у підготовці атаки. В українському відомстві відповіли, що це може бути план росії.
Олег НіколенкоФото – facebook.com/oleg.nikolenko.50

Міністерство закордонних справ Білорусі вручило дипломатичну ноту послу України Ігорю Кизиму. Там звинувачують Київ у нібито підготовці удару по їхній країні.

Про це розповів речник МЗС України Олег Ніколенко у Facebook.

За його словами, інформація білоруського відомства не відповідає дійсності. Крім того, він припустив, що це до цього може бути причетна росія.

Лукашенко звинуватив Україну у «провокаціях» на кордоніЛукашенко заявив, що Україна нібито постійно влаштовує провокації на кордоні з Білоруссю та порушує лінію кордону своїми безпілотниками.

«Ми категорично відкидаємо чергові інсинуації білоруського режиму. Не виключаємо, що вручення дипломатичної ноти може бути частиною плану російської федерації щодо здійснення провокації та подальшого звинувачення України», – наголосив Ніколенко.

Також в українському МЗС закликали білоруський народ не піддаватися провокаціям. Речник наголосив на тому, що влада Білорусі повинна перестати виконувати завдання кремля, а також припинити підтримувати рф у війні проти України.

Нагадаємо, що Білорусь розмістила біля кордонів з Україною до семи батальйонно-тактичних груп. Білоруські військові продовжують тренуватись та налагоджувати інфраструктуру для сил росії.

Олександр Лукашенко визнав, що Білорусь бере участь у війні росії проти України, але нібито щоб не допустити поширення конфлікту на свою територію.

За потреби у Білорусі можуть призвати на військову службу 500 тисяч військовозобов'язаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: