Лукашенко звинуватив Україну у «провокаціях» на кордоні

Читать на русском
Лукашенко заявив, що Україна нібито постійно влаштовує провокації на кордоні з Білоруссю та порушує лінію кордону своїми безпілотниками.

Олександр Лукашенко заявив, що Україна нібито постійно здійснює провокації на білоруському кордоні.

Таку заяву диктатор зробив на нараді з питань військової безпеки, повідомляє Белта.

Як сказав самопроголошений президент, «Україна стягнула до білоруського кордону угруповання до 15 тисяч військовослужбовців, здійснює там інженерне обладнання блокпостів та вогневих позицій, влаштувала загородження на дорожніх напрямках».

«Заради чого?»: Лукашенко заявив, що не має бажання відправляти білорусів воювати в УкраїнуОлександр Лукашенко заявив, що Білорусь не планує нападу на Україну і бомбардувати не збирається.

«Словом, не просто забарикадувалася, а збудувала стіну. Постійно проводить оптичну, радіоелектронну, радіотехнічну розвідку нашої території, військ, об'єктів. Найчастіше з порушенням своїми безпілотниками лінії державного кордону. І водночас переживають і паряться з приводу того, «ах, як би Білорусь не вступила у війну». І постійно провокації на кордоні», – заявив Лукашенко.

Він також звинуватив Польщу, Литву та Латвію у нарощуванні військових сил біля кордону Білорусі.

Незважаючи на це, додав Лукашенко, у Білорусі немає потреби оголошувати мобілізацію: «На щастя, війни на території Білорусі немає».

Зазначимо, що Україна зміцнює свій кордон, готуючись до можливого наступу з території Білорусі. «У нас там сьогодні сконцентровані нормальні оборонні сили, мінні поля там є і добре охороняється сам периметр кордону. Це дуже чітко контролюється. Контррозвідка та розвідка працюють. ГУР надзвичайно активний у цьому напрямі», – розповідав в інтерв'ю Михайло Подоляк.

Нагадаємо, Білорусь у свою чергу розмістила біля кордонів з Україною до семи батальйонно-тактичних груп.

Проте, як сказав в інтерв'ю «Слово і діло» експерт Ігар Тишкевич, на сьогодні малоймовірний вступ Білорусі у війну.

Раніше Лукашенко заявив, що в Україні «найближчим часом буде розв'язка».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: