По Україні вдарили ракетами з Білорусі вперше із серпня – ЗСУ

Читать на русском
Як уточнив речник Повітряних сил Юрій Ігнат, йдеться про удар по Хмельниччині, який противник завдав ракетами Х-22.
Ту-22 М3фото: ТСН

В ніч на 6 жовтня російська авіація завдала ракетного удару по Україні з території Білорусі.

Про це повідомляє «Українська правда», з посиланням на заступника начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова та речника Повітряних сил Юрія Ігната.

«Сьогодні зранку 4 літаки Ту-22 М3 стратегічної авіації країни агресора з повітряного простору Білорусі завдали авіаційний удар по території України. Попереднє застосування авіації з цього напрямку було 28 серпня», - йдеться у повідомленні представника Генштабу.

Ігар Тишкевич: «Станом на сьогодні навряд чи можливий вступ білоруської армії у війну»Чого Україні варто очікувати від Білорусі, чи піддасться Лукашенко тиску путіна, чим небезпечна білоруська армія – в інтерв'ю Слово і діло з Ігаром Тишкевичем

При цьому, як уточнив виданню речник Повітряних сил Юрій Ігнат, йдеться про удар по Хмельниччині, який противник завдав ракетами Х-22.

Нагадаємо, що російська окупаційна армія сьогодні, 6 жовтня, завдала удару по території Шепетівського району Хмельницької області, одна з двох ракет впала поряд з об'єктом інфраструктури.

Також вранці у четвер, 6 жовтня, російські загарбники знову вдарили ракетами по Запоріжжю. Завдано 7 ракетних ударів по житлових багатоповерхівках. У двох п’ятиповерхівках сталось руйнування житлової конструкції з першого по п’ятий поверх. Під завалами опинилися люди. Відомо про 3 загиблих.

Пізніше близько 11:30 у Запоріжжі знову пролунали вибухи. Росіяни вдарили ракетами по центру міста, потрапили в об'єкт інфраструктури.

Крім того, цієї ночі, 6 жовтня, російські окупанти знову обстріляли Харків. Ворожий приліт стався в Основ’янському районі. Загарбники влучили в об’єкт інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: