Білорусь тримає біля кордонів України до семи батальйонно-тактичних груп

Читать на русском
Білорусь розмістила біля кордонів з Україною до семи батальйонно-тактичних груп. Білоруські військові продовжують тренуватись та налагоджувати інфраструктуру для сил росії.
Getty Images

Білорусь розмістила біля кордонів з Україною до семи батальйонно-тактичних груп. Білоруські військові продовжують тренуватись та налагоджувати інфраструктуру для сил росії.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«Нам відомо, що республіка Білорусь є союзником рф у агресії проти нашої країни. З повітряного простору Білорусі завдавались бомбові та ракетні удари по території нашої держави. Крім цього, вздовж державного кордону Білорусі утримуються до семи батальйонно-тактичних груп. Вже майже пів року тривають систематичні навчання на території республіки, у яких задіяні як їхні збройні сили, так і інші складові їхнього сектору безпеки», – заявив він.

«Заради чого?»: Лукашенко заявив, що не має бажання відправляти білорусів воювати в УкраїнуОлександр Лукашенко заявив, що Білорусь не планує нападу на Україну і бомбардувати не збирається.

За словами Наєва, наразі випадків посилення з боку рф на території Білорусі не помітили.

Нагадаємо, у Білорусі готують місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих з росії – вони повинні поповнити підрозділи рф, які там дислокуються. В результаті поповнення співвідношення «досвідчених» та «молодих» військових має становити 1 до 5.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна готова до можливого наступу з боку Білорусі. Водночас аналітики Інституту вивчення війни вважають, малоймовірно, що Білорусь візьме безпосередню участь у війні проти України, незважаючи на заяву про те, що країна розмістить кілька десятків тисяч мобілізованих росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: