У Білорусі розмістять 20 тисяч мобілізованих росіян – розвідка

Читать на русском
У Білорусі приймуть 20 тисяч мобілізованих росіян – вони поповнять підрозділи рф, які там дислокуються.
Фото: TASS

У Білорусі готують місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих з росії – вони повинні поповнити підрозділи рф, які там дислокуються. В результаті поповнення співвідношення «досвідчених» та «молодих» військових має становити 1 до 5.

Про це повідомляє розвідка Міноборони України.

Лукашенко заявив, що в Україні «найближчим часом буде розв'язка»Лукашенко заявив, що війна в Україні наближається до розв'язки, і нібито росія зазнати поразки не може.

Для розміщення планується використовувати існуючі військові фонди, а також цивільні приміщення та будинки. Під ці потреби передають склади, ангари та інші приміщення занедбаних сільськогосподарських та фермерських господарств.

«Після збільшення штату підрозділи використовуватимуть російську військову техніку зі складів на території білорусі. Також планується посилення за рахунок техніки та озброєння, знятих зі зберігання на території рф. Брак техніки для перевезення особового складу окупаційних військ планується поповнити за рахунок мобілізації цивільних вантажних та легкових автомобілів», – розповіли у розвідці.

Крім того, додали в ГУР, влада Білорусі дала вказівку правоохоронним органам сприяти представникам рф в мобілізації російських громадян, які нещодавно в'їхали на територію країни.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Білорусь може готуватися до прийому поїздів із мобілізованими росіянами.

У самій Білорусі оголошувати мобілізацію не планують – принаймні так сказав Олександр Лукашенко. Він також заявив, що країна не збирається «вплутуватися у війну».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: