«Нікого не вбиваємо»: Лукашенко визнав участь Білорусі у війні проти України

Читать на русском
Лукашенко визнав, що Білорусь бере участь у війні росії проти України, але нібито щоб не допустити поширення конфлікту на свою територію.

Олександр Лукашенко визнав участь Білорусі у російській агресії проти України.

Він сказав про це під час наради з питань військової безпеки, повідомляє Белта.

«Завжди захоплювався Україною»: Лукашенко пояснив, навіщо вітав українців із Днем НезалежностіЛукашенко, який допомагає росії у війні проти України, сказав, що українці хороші та добрі люди, сусіди Білорусі, тому він вважав за потрібне привітати їх із Днем Незалежності.

«Що стосується нашої участі у «спеціальній військовій операції» в Україні, ми беремо участь там. Ми цього не приховуємо. Але ми нікого не вбиваємо. Ми нікуди не посилаємо своїх військових. Ми не порушуємо своїх зобов'язань», – заявив Лукашенко.

«Наша участь у тому, щоб не допустити поширення цього конфлікту на територію Білорусі, по-перше. По-друге, не допустити завдання удару по Білорусі під прикриттям спеціальної військової операції з боку Польщі, Литви та Латвії. Як я казав, у спину росіянам стріляти ніхто не буде з території Білорусі. Ось наша участь», – додав він.

Нагадаємо, раніше представник Міноборони Білорусі в одному з інтерв'ю сказав, що білоруська сторона нібито не причетна до війни росії проти України. В Україні відповіли на цю заяву.

А, за даними ЗСУ, воювати проти України погодилися до 13 тисяч колишніх та чинних військових із Білорусі.

В ОПУ також зазначили, що світ фіксує пряму співучасть Білорусі у злочинах росії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: