Експерт: Білорусь може продавати росії зброю, боєприпаси та військову форму

Читать на русском
У Білорусі великі старі військові запаси, а державна промисловість країни має досвід великих контрактів на військову форму
Ілюстративне фотоvpk.gov.by

Білорусь може продавати росії боєприпаси різного роду, а також виконувати замовлення рф на військову уніформу для великої кількості мобілізованих військовослужбовців.

Про це розповів експерт програми» міжнародна та внутрішня політика «Українського інституту майбутнього (UIF) Ігар Тишкевич у інтерв'ю «Слово і діло».

«Заради чого?»: Лукашенко заявив, що не має бажання відправляти білорусів воювати в УкраїнуОлександр Лукашенко заявив, що Білорусь не планує нападу на Україну і бомбардувати не збирається.

«Білорусь продаватиме росії частину старого військового спорядження: снаряди, ракети... Оскільки при різкому збільшенні армії, при наступі, військовим необхідно багато боєприпасів. У Білорусі є величезні радянські запаси, які вона просто не встигає утилізувати» – пояснив він.

Також він підкреслив, що державна промисловість Білорусі має великий досвід державних контрактів на пошиття військової форми, правда, що досить несподівано, для німецького Бундесверу. Однак ніщо не заважає білоруському Держпрому творчо адаптувати отриманий досвід для використання в інтересах росії.

Нагадаємо, Білорусь розмістила біля кордонів з Україною до семи батальйонно-тактичних груп. Білоруські військові продовжують тренуватися і налагоджувати інфраструктуру для сил росії.

Аналітики впевнені в малоймовірності того, що Білорусь візьме безпосередню участь у війні проти України, попри заяву про те, що країна розмістить у себе кілька десятків тисяч мобілізованих росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: