США разом із Японією та Південною Кореєю проводять спільні навчання за участю авіаносця

Читать на русском
У навчаннях, що проводяться в Японському морі, задіяні ударна група авіаносця USS Ronald Reagan, два есмінці ВМС Японії та один південнокорейський есмінець.
фото: navy.mil

Японія і США проводять спільні військові навчання з Південною Кореєю за участю американського авіаносця USS Ronald Reagan на тлі ракетних пусків КНДР.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони США.

«В умовах все більш серйозної обстановки у плані безпеки навколо Японії, включаючи неодноразові запуски балістичних ракет Північною Кореєю, Сили самооборони Японії та Збройні сили США проводять двосторонні навчання», - йдеться у заяві Пентагону.

Ризик застосування ядерної зброї найвищий з часів Карибської кризи – БайденДжо Байден заявив, що у світі вперше після Карибської кризи є пряма загроза застосування ядерної зброї. Путін, за його словами, не жартує.

Як зазначається, у навчаннях, що проводяться в Японському морі, задіяні ударна група авіаносця USS Ronald Reagan, два есмінці ВМС Японії та один південнокорейський есмінець.

«Ці навчання посилають чіткий сигнал про союзницьку єдність між нашими країнами та підвищують оперативну сумісність наших колективних сил», - йдеться у спільній заяві трьох країн-учасниць.

Нагадаємо, що після останніх запусків балістичних ракет Північною Кореєю, Сполучені Штати спрямували у води поблизу Корейського півострова авіаносець USS Ronald Reagan та його ударну групу.

Також США відправляє в Атлантичний океан ударну групу першого у своєму класі авіаносця USS Gerald R. Ford.

4 жовтня Північна Корея випустила неідентифіковану балістичну ракету біля свого східного узбережжя. Вона пролетіла над Японією, влада країни скликала термінове засідання Ради національної безпеки.

У середу, 5 жовтня, відбулося засідання Ради Безпеки ООН щодо дій КНДР, яке скликали США. Китай та росія виступали проти публічного обговорення на засіданні Радбезу ООН запуску ракети Північною Кореєю.

У четвер, 6 жовтня, Північна Корея знову випустила балістичні ракети у бік Японського моря.

Окрім цього, у Пентагоні розповіли, чи вирішив путін використати ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: