Сполучені Штати розгорнуть ударну групу авіаносця в Атлантичному океані – деталі

Читать на русском
Ударна група USS Gerald R. Ford діятиме спільно з повітряними, наземними та морськими засобами союзників по НАТО та партнерів.
seaforces.org

ПІсля переміщення у Японське море авіаносця США USS Ronald Reagan та його ударної групи, США відправляє в Атлантичний океан ударну групу першого у своєму класі авіаносця USS Gerald R. Ford.

Про це повідомляє прес-служба Військово-морських сил США.

Зазначається, що USS Gerald R. Ford вирушить до Атлантики у своє перше розгортання для проведення операцій та навчань разом із партнерами та союзниками по НАТО. Авіаносець уже відбув із бази у Норфолку.

«Загроза зросла»: стало відомо, скільки ракет тримає рф у Чорному моріУ Чорному морі росія тримає корабельне угруповання з 8 бойових суден. З них 5 є ракетоносіями Калібрів.

У навчанні братимуть участь США, Канада, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Нідерланди, Іспанія та Швеція. Планується залучити 9000 осіб, 20 кораблів та 60 літаків.

При цьому, ударна група USS Gerald R. Ford діятиме спільно з повітряними, наземними та морськими засобами союзників та партнерів. На навчаннях відпрацюють дальні морські удари, протиповітряну оборону, підводну війну та інші операції.

США та партнери хочуть зміцнити стримування та оборону, підвищити ефективність та оперативну сумісність.

Варто зазначити, що USS Gerald R. Ford – один із найбільших кораблів в історії. Він має вдосконалену атомну силову установку та здатний прийняти понад 75 літаків.

Нагадаємо, що після останніх запусків балістичних ракет Північною Кореєю, Сполучені Штати спрямували у води поблизу Корейського півострова авіаносець USS Ronald Reagan та його ударну групу.

Раніше ми повідомляли, що підрозділи Командування морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ знищили два танки та самохідну гаубицю Мста-С.

Також нагадаємо, що Велика Британія передасть Україні підводні безпілотні дрони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: