Стало відомо, скільки систем HIMARS буде у новому пакеті військової допомоги США

Читать на русском
Згідно з даними ЗМІ, новий пакет військової допомоги США Україні оцінюватиметься у 625 мільйонів доларів.
фото: Фокус

Сполучені Штати оголосять про новий пакет військової допомоги Україні вже у вівторок, 4 жовтня,. Попередньо, він міститиме чотири пускові установки високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS, які будуть передані у терміновому порядку.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Згідно з даними ЗМІ, новий пакет військової допомоги США для України оцінюватиметься у 625 мільйонів доларів. Окрім HIMARS, туди також увійдуть боєприпаси, міни та протимінні транспортні засоби.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

Варто зазначити, що новий пакет допомоги напередодні анонсував радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Як повідомляється, це перша військова допомога Вашингтона після оголошеної росією анексії території чотирьох областей України.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден підписав закон про продовження фінансування американського уряду. Документ включає додаткову фінансову допомогу для України.

При цьому, Сполучені Штати готові виділяти Україні 1,5 млрд доларів на місяць для підтримки її фінансів, а також переконують Євросоюз виділяти аналогічні суми.

Напередодні Сенат США ухвалив виділення 350 мільярдів доларів на відновлення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: