Північна Корея запустила балістичну ракету, яка пролетіла над Японією

Читать на русском
Уряд Японії попередив громадян про необхідність укриття після того, як берегова охорона повідомила про ймовірний запуск ракети Північною Кореєю.
фото: ВВС

Північна Корея випустила неідентифіковану балістичну ракету біля свого східного узбережжя у вівторок, 3 жовтня. Вона пролетіла над Японією, влада країни скликала терміновк засідання Ради національної безпеки.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», з посиланням на Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

Зазначається, що уряд Японії попередив громадян про необхідність укриття після того, як берегова охорона повідомила про ймовірний запуск ракети Північною Кореєю. Ракета пролетіла над її територією та впала в Тихий океан.

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

Як повідомляє агенство Reuters, це був п'ятий запуск Пхеньяном за тиждень на тлі демонстрації військових м'язів Сполучених Штатів і Південної Кореї, які минулого тижня провели навчання з японськими військово-морськими силами.

Загалом він став 23 запуском ракети цього року. Північна Корея випускала зі своєї території як балістичні, так і крилаті ракети.

При цьому, на початку вересня КНДР оголосила себе ядерною державою. Тамтешні законодавці ухвалили закон про ядерну зброю, що дозволяє превентивне її використання для оборони від зовнішнього нападу.

Нагадаємо, у липні Кім Чен Ин заявив, що його країна готова мобілізувати свої сили стримування ядерної війни і протистояти будь-якому військовому зіткненню зі США.

Пізніше лідер КНДР підтвердив, що готовий застосувати ядерну зброю у потенційному конфлікті зі США та Південною Кореєю.

Також Північна Корея заперечує постачання зброї та боєприпасів росії.

У серпні путін заявив Кім Чен Ину, що росія та КНДР «спільними зусиллями розширюватимуть всебічні та конструктивні двосторонні відносини».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: