США ліквідували трьох ватажків ІДІЛ у Сирії – ЗМІ

Читать на русском
6 жовтня сили спецоперацій США ліквідували на півночі Сирії трьох ватажків Ісламської держави.
Ілюстративне фотоФото – Flickr

США провели контроперацію на півночі Сирії, під час якої завдали 2 авіаудари по «Ісламській держави». Таким чином було ліквідовано трьох її ватажків.

Про це повідомляє The New York Times.

Атакувати терористів почали вранці у четвер, 6 жовтня. Американські ССО вбили Раккана Вахіда аль-Шаммарі після того, як висадилися. За даними Пентагону, він допомагав у контрабанді зброї та бойовиків для операцій ІДІЛ.

Війна в Україні: експерт розповів про те, як російська армія використовує навички ІДІЛРосійська армія під час війни в Україні використала деяку тактику терористів ІДІЛ, про це написав професор Дохійського інституту Омар Ашур.

Відомо, що цей рейд провели за кілька миль від сирійського аеропорту. Саме там розташовуються російські війська.

Крім того, через кілька годин США за допомогою дрона ще раз нанесли удар. У результаті знищили заступника лідера «Ісламської держави» у Сирії, а також того, хто відповідав за полонених.

«Ці напади завдали ІДІЛ найсильнішого удару після лютневого рейду на північному заході Сирії, який призвів до смерті головного лідера терористичного угруповання Абу Ібрагіма аль-Гашемі аль-Кураші», – наголосили у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці вересня під час антитерористичної операції на півдні Ємену військові ліквідували 24 бойовиків угруповання «Аль-Каїда».

Також Сполучені Штати у результаті успішної контртерористичної операції ліквідували нового лідера терористичної організації Аль-Каїда. Наступник Усами бен Ладена, 71-річний Айман аз-Завахірі, був убитий 1 серпня ударом з безпілотника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: