У ЄС жалкують, що не розпочали навчання бійців ЗСУ ще рік тому

Читать на русском
У Євросоюзі жалкують про втрачений випадок організувати навчання Збройних сил України ще рік тому, коли з такою пропозицією звернулося кілька країн-членів Союзу.

У Євросоюзі жалкують про втрачений випадок організувати навчання Збройних сил України ще рік тому, коли з такою пропозицією звернулося кілька країн-членів Союзу.

Про це заявив високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель під час дебатів із європейськими законодавцями, пише AP.

«На жаль, ми цього не зробили і сьогодні про це шкодуємо. Ми шкодуємо, що у серпні минулого року не виконали цей запит», – сказав Боррель, додавши, що якби Євросоюз схвалив цю пропозицію, «ми були б у кращій ситуації».

ЄС надаватиме Україні військову підтримку у ще більших обсягах – БоррельЄС та країни-партнери будуть продовжувати надавати Україні необхідну військову підтримку у ще більших обсягах.

Водночас він зазначив, що в ЄС вичерпуються запаси зброї та боєприпасів, оскільки значна кількість їх надають Україні для захисту від російської агресії, і закликав країни Співтовариства координувати витрати на озброєння.

«Військові запаси більшості держав-членів були, я не сказав би, вичерпані, але значною мірою виснажені, тому що ми надаємо українцям велику кількість потужностей. Нам їх треба поповнити. Найкращий спосіб поповнення – робити це разом. Так буде дешевшим», – вважає високий представник ЄС.

Раніше Боррель повідомив, що міністри закордонних справ країн ЄС домовилися про призупинення спрощеної процедури видачі віз громадянам рф на тлі вторгнення в Україну.

Раніше Шольц відвідав бійців ЗСУ, які проходять навчання у Німеччині та пообіцяв зброю.

Також стало відомо, що Нідерланди допоможуть навчати українських військових у Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: